Steun onze Tikkie-actie voor nieuwe couveuses en klik hier 

In mei leggen alle vogels een ei! In onze opvang zien we de afgelopen dagen al steeds meer jonge dieren binnenkomen, maar uit ervaring weten we dat de echte drukte nog moet komen. De maand mei staat bij ons in het teken van de jonge vogels. Deze maand willen we de kleintjes graag de broodnodige extra warmte geven en dat doen we met een Tikkie-actie voor nieuwe couveuses in de intake, onze ‘wachtkamer’. Namens de dieren, zouden we het ontzettend fijn vinden als jij hieraan wilt bijdragen. Steun onze Tikkie-actie voor nieuwe couveuses! 

 

Wist je dat: Bij de Dierenambulance Nijmegen e.o. hebben veel binnenkomende hulpvragen betrekking op jonge dieren. Vaak kunnen we deze vragen telefonisch beantwoorden. In andere gevallen kunnen we ter plekke helpen of, als het echt niet anders kan, moeten we de jonge dieren meenemen naar onze opvang.  

In onze ambulances maken we al gebruik van speciale warmtematjes om de (jonge) dieren onderweg warm te houden. Alle dieren die door de ambulance worden binnengebracht, worden eerst in de intake geplaatst. Onze intake is eigenlijk een soort ‘wachtkamer’. Hier wachten de dieren totdat ze onderzocht en doorgeplaatst kunnen worden naar de juiste afdeling. Tijdens het wachten in onze intake is het met name voor jonge dieren erg belangrijk om goed warm te blijven. Een van de gevaren bij afkoeling is dat ze hun voeding niet meer goed kunnen opnemen en verteren, of zelfs niet eens meer kunnen doorslikken. Bovendien zijn ze vaak verzwakt of gewond en dan hebben ze al hun energie nodig om te herstellen. Op dit moment houden we de dieren in de intake ook warm met warmtematjes. 

Voor de jonge dieren geldt ‘elke seconde telt’. Daarom willen wij heel graag couveuses plaatsen in onze intake. De kosten hiervoor bedragen  1500. Eventuele extra giften zullen worden gebruikt voor de inrichting en andere benodigdheden. Met jullie steun, hopen we dit bedrag bij elkaar te krijgen!