Vrijwilliger

Vrijwilliger bij de DAN | Dierenambulance Nijmegen e.o.

Wij zijn op zoek naar jou!

Even voorstellen

Wij zijn een team van ruim 60 mensen die allemaal met passie voor de DAN, dieren en mensen werken. Een team van mensen met verschillende achtergronden en leeftijden. Onze oudste vrijwilligster is 84 jaar en werkt enkele dagen in de week als gastvrouw. Onze jongste aanwinst is 18 jaar (minimum leeftijd) en werkt als dierverzorger.

Vrijwilligers spelen bij de DAN een grote rol en we kunnen ook echt niet zonder deze fantastische krachten! Er zijn binnen onze organisatie verschillende functies waarop vrijwilligers kunnen solliciteren. Naast dierenwerk is het werk bij de DAN ook echt mensenwerk. Nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral even verder.

Dierverzorgers

Voor de verzorging van de dieren zijn wij op zoek naar dierenverzorgers. Als dierenverzorger verzorg je de dieren in de dierenopvang en voer je de schoonmaakwerkzaamheden uit die daarbij horen. Je gaat werken met zowel huisdieren als inheemse dieren. Gedisciplineerd te werk gaan volgens protocollen, gebaseerd op eisen van hetministerie, is erg belangrijk.

Het is belangrijk dat je het leuk vind om zowel zelfstandig als in teamverband te werken, enige ervaring hebt in de omgang met dieren en minimaal 18 jaar oud bent.Ben je enthousiast om bij de Dierenambulance Nijmegen aan de slag te gaan als dierenverzorger? Scrol dan snel verder naar het kopje interesse en lees hoe jij contact met ons kunt opnemen!

Ambulancepersoneel

Wij zijn op zoek naar zowel chauffeurs als bijrijders van de dierenambulance. Op een ambulance rijdt altijd een chauffeur samen met een bijrijder naar een melding toe. Aangekomen op locatie krijg je te maken met verschillende situaties waarbij je hulp moet verlenen. Denk bijvoorbeeld aan een vos die verstrikt is geraakt, een paard dat vast zit in de modder, een agressieve of angstige hond die vervoerd moet worden of een eigenaar die bijgestaan moet worden in zijn verdriet. Het is daarom belangrijk dat je hulpvaardig en daadkrachtig te werk kunt gaan. Daarnaast zijn inventief en creatief handelen eigenschappen die van toepassing zijn op zowel een chauffeur van de dierenambulance als de bijrijder. Gedisciplineerd werken is een vereiste, aangezien er orders en opdrachten van bijvoorbeeld politie of brandweer opgevolgd moeten worden en omdat er volgens regels van de wet gehandeld dient te worden.

Houd jij van een uitdagende functie, ben je lichamelijk in een goede conditie, ben je minimaal 20 jaar en ben je in het bezig vanrijbewijs B met 2 jaar regelmatige rijervaring (rijbewijs n.v.t. voor bijrijder)? Scrol dan snel verder naar het kopje interesse en lees hoe jij contact met ons kunt opnemen!

Centralisten

centrale-300x240We zijn op zoek naar centralisten voor zowel de dag, avond en/of nacht. Als centralist(e) heb je een coördinerende en sturende functie. Je kunt gebeld worden door burgers en/of ketenpartners zoals Politie, Brandweer, Rijkswaterstaat en gemeenten. De gesprekken gaan over hulvragen en meldingen en deze moeten ook doorgezet en gecoördineerd worden. Het is belangrijk dat je stressbestendig bent en naast enige dierenkennis beschikt over communicatieve vaardigheden, maatschappelijke betrokkenheid en computervaardigheid. Je gaat aan de slag met het binnenkomend- en uitgaand telefoonverkeer en houd de agenda bij van uit te voeren ritten en opdrachten en coördineert deze ook. Daarnaast ga je ook aan de slag met administratieve taken die je uitvoert met behulp van de computer en beheer je de mobilofoon op de telefooncentrale.
Herken jij jezelf als administratieve en communicatieve duizendpoot en ben je minimaal 18 jaar? Scrol dan snel verder naar het kopje interesse en lees hoe jij contact met ons kunt opnemen!

Overige

Naast bovenstaande functies werken bij ons ook vrijwilligers die ondersteuning geven bij voorlichting, technische dienst, financiële administratie en hulp bij het organiseren van collectes.

Interesse?

Heb jij interesse en ben je minimaal 2 dagdelen per week beschikbaar, neem dan contact met ons op door te mailen naar roosterplanning@dierenambulancenijmegen.nl voor vragen of om het proces te versnellen met uw motivatiebrief en cv, dan nodigen we u uit voor een kennismakingsgesprek.

Wij houden 6 keer per jaar een informatieavond voor nieuwe vrijwilligers met aansluitend een training van 2 avonden. Daarnaast volgen er twee kijkdagen en hierna wordt er gekeken of de verwachtingen bij beide partijen nog hetzelfde zijn. Als dit zo is volgt er een inwerkperiode die enkele maanden kan duren.

Schuiven naar boven