Shaker & Juno

Geslacht: Mannelijk en vrouwelijk

Leeftijd: Volwassen

Gesteriliseerd/gecastreerd: Shaker is gecastreerd

Bijzonderheden: Albinisme Shaker

Rapportnummer: Shaker 419/1153A, Juno 419/1176

Op 28 juni werd Shaker, met een andere ram, binnengebracht in de huisdierenopvang. Gedumpt in een kooi. Door spanning van het heftige straatleven en zijn gehavende staat, trilde hij op zijn pootjes, vandaar Shaker. Door goede zorg van dierverzorgers en dierenarts zijn inmiddels zijn wonden genezen en is zijn vacht weer aangegroeid.

Een paar dagen later was daar Juno, een zwerfkonijn gevonden in Millingen aan de Rijn. De mooie wildkleur en haar manen maken haar een mooie verschijning. Of dat iets te maken heeft met haar kieskeurige gedrag richting de mannen is niet zeker, maar ze was niet gediend van haar speeddates.

Door toeval werden Shaker en Juno buren. Onbewust speelde Shaker ‘hard to get’; ze konden elkaar nog niet zien, maar wel ruiken. Wellicht door zijn slechtere zicht als albino konijn, durfde Shaker niet op zijn huisje te springen. Met een tussenstapje was daar eindelijk de prins op de troon voor Juno. Met een stukje gaas tussen hen in, kropen ze vaak tegen elkaar. Match made in heaven, ook nadat het stukje gaas verdween. De kortste koppeling ooit!

Deze tortelkonijntjes hebben vooral oog voor elkaar en zijn minder gericht op mensen. Een rustige benadering en het trakteren op een lekker tussendoortje, maakt dat je ze wel kunt aaien. Op dit moment zitten ze buiten, maar ze zijn ook binnen te plaatsen. Voor Shakers ogen is het belangrijk dat er niet teveel direct zonlicht in zijn huisje komt. Wie heeft er een ‘love shack’ voor dit koppel?

 

Shaker & Juno
Schuiven naar boven