Omsk is helaas ook een langzitter. Hij is half juni vorig jaar binnengekomen in onze huisdierenopvang. Omsk is een kruising Vos en heeft daardoor wat lange haren in zijn nek. Hij valt qua grootte nog onder een dwergkonijn (tot 1.7 kilo).

In augustus is Omsk al een keer geplaatst, maar helaas is hij teruggekomen. Omsk is een behoorlijke dominante heer en kan daarom een uitdaging zijn voor mensen zonder koppelervaring. Wij zoeken dan ook nieuwe eigenaren voor Omsk die verstand hebben van konijnengedrag en ervaring met het koppelen van konijnen.

Omsk is er in ieder geval wel helemaal klaar voor. Zijn gedrag laat wat frustratie zien en hij zit nu natuurlijk ook al een flinke tijd alleen. Op sommige momenten kan Omsk last hebben van voernijd. Onder konijnen is dit normaal gedrag, maar voor konijneneigenaren is het belangrijk dat ze hier op de juiste manier mee omgaan. Verder laat hij soms territoriaal gedrag zien wanneer je zijn ren betreedt of schoonmaakt. Wij denken wel dat al deze gedragingen langzaamaan zullen afnemen wanneer hij een maatje krijgt en meer ruimte om zijn poten te strekken.

Ondanks zijn moeilijkheden is Omsk ook gewoon een lieverd die het fijn vindt om geaaid te worden. Wij gunnen hem een fijn maatje en een mooie plek!