Mogen we je voorstellen aan Zina, we denken een dame op leeftijd. Een tijd terug kwam ze bij ons binnen met een opgezette buik, ze at niet en keutelde niet meer. Meteen naar de dierenarts dus! Na wat medicatie begon ze weer een klein beetje te eten en kwam haar stoelgang gelukkig weer op gang. 

Maar nog steeds zat ze alleen maar onder haar huisje op een kleedje. Er zat niet zoveel beweging in. Op advies van de dierenarts hebben we Zina gesteriliseerd. Er werd gelukkig niets geks gevonden, maar haar eetlust was nog niet zoals het zou moeten zijn. De oplossing bleek een buffet: alle voersoorten werden uit de kast gehaald en voor haar neergezet. Het bleek dat mevrouw gewoon heel kieskeurig was en het hooi overal uitviste. Ook een ren in de buitenlucht doet haar goed; ze beweegt wat meer en snuffelt graag rond in haar hok. Toch ligt deze dame graag op wat zachts. Een mandje of kussentje op een hoge plek vind ze heerlijk, dan kan ze lekker ontspannen en de boel overzien. 

Zina is een lief en rustig konijn, dat zeker nog een aantal jaar een gelukkig konijnenleven verdient. Ze zoekt daarom ook een maatje op leeftijd en een huisje waar ze rustig kan genieten. Het liefst met een dekentje waar ze lekker op kan liggen, niet teveel prikkels om haar heen en iemand die haar genoeg aandacht geeft.