Jip & Miep – bemiddelingskoppel

Geslacht: Mannelijk en vrouwelijk

Leeftijd: 4,5 á 5 jaar

Gesteriliseerd/gecastreerd: Beide gecastreerd

Bijzonderheden: Vachtverzorging

Dit koppel zit niet in de huisdierenopvang van de Dierenambulance. Wij bemiddelen niet tussen eigenaar en eventuele adoptanten, maar bieden alleen een plek om aandacht te vragen voor dit koppel. Bij interesse of vragen kunt u e-mailen naar: marjoleinrol1@gmail.com

Ik zoek een nieuw thuis voor mijn twee konijnen Jip en Miep.

Jip en Miep zijn waarschijnlijk broer en zus van elkaar. Ze zijn op straat in Lindenholt gevonden door de dierenambulance. Vanaf augustus 2016 wonen ze met z’n tweeën bij mij in de huiskamer. Ze zijn nu waarschijnlijk ongeveer 4 ½-5 jaar oud. In 2016 zijn ze allebei gecastreerd. Ze zijn jaarlijks voor controle bij de dierenarts geweest en zijn gevaccineerd voor myxomatose en RHD (laatste controle/inenting d.d. 30-05-2018, paspoort aanwezig). Ze zijn, voor zover ik weet, allebei gezond.

Jip is de kalme en Miep de pittige tante. Beide houden ze er niet zo van opgepakt en geaaid te worden, ondanks pogingen na adviezen met lokken en clickertraining. Wel eten ze uit je hand en komen ze voorzichtig naar je toe als je iets lekkers als rozijntjes hebt, liefst vanaf de andere kant van het hek. Broccoli is hun favoriete groente. Het zijn blije en tevreden konijntjes, zoals ze eigenlijk de hele dag tegen elkaar aan zitten of liggen en ’s avonds door de ren sprinten. Ook zijn ze best nieuwsgierig, maar als het spannend wordt door onbekend geluid of mensen, trekken ze zich gauw terug in hun hok.

Vanwege hun langharige vacht is het nodig ze eens in de paar maanden (ongeveer) te knippen en/of regelmatig te borstelen om klitvorming te voorkomen. Ik heb ervoor gekozen zelf regelmatig te knippen en dat gaat prima, maar bij de trimmer (één keer geweest) gedragen ze zich keurig.

Ik heb er met veel moeite voor gekozen een nieuw baasje voor hen te zoeken, omdat het financiële stuk niet meer opweegt tegen het plezier dat ik eraan beleef. Ik zoek een fijn nieuw thuis waar ze rustig konijn kunnen zijn. Vanwege hun vacht kunnen ze (denk ik) beter niet buiten gehouden worden. Het overnemen van hok met toebehoren, binnenren, ondergrond, bodembedekking, hooi, voer en knipspullen kan in overleg.

 

Jip & Miep – bemiddelingskoppel
Schuiven naar boven