Midden september kreeg de centrale een melding van drie jonge konijnen die gedumpt waren op iemands oprit. Piepklein, met de oogjes nog dicht, koud en moederloos. Toen de dierenambulance de diertjes had opgehaald, ging deze snel weer terug naar de opvang, zodat ze de warmte, voeding en liefde zouden krijgen die ze verdienen.  

Omdat ze nog zo klein waren, moesten we ze grootbrengen met de fles. Drie keer per dag in onze warme handen met warme melk, speciaal voor konijnen. Ze wogen op dat moment ongeveer 90 gram.

Na een week in onze opvang zijn ze qua leeftijd geschat op ongeveer twee weken oud. Hun ogen gingen namelijk open en ze werden nog nieuwsgieriger en mensgerichter. Hooi, groente en biks werden langzaamaan ontdekt. Maar natuurlijk kregen ze nog steeds de warme melk van ons.  

Ze groeiden als kool en met vier weken oud waren ze alweer 400 gram. Nu zagen ze er ook echt uit als konijnen. Alleen de oren van het trio wisten nog niet welke kant ze op moesten gaan hangen. Links, rechts, omhoog of toch één naar elke kant? Wij wisten het ook niet zeker. 

De namen hadden we al vrij snel bedacht. Van links naar rechts op bovenstaande foto: Pua (voedster), Heihei (voedster) en The Rock (ram). Ze zijn vernoemd naar personages uit de Disney film ‘Moana’. Misschien kent u het? De voedsters Pua en Heihei hebben het altijd gezellig samen, echt twee hechte zussen. The Rock is in december 2021 gecastreerd, maar kan soms wat achter de dames aan gaan. Maar hij eet, speelt en slaapt ook met zijn zussen.  

Toen ze eenmaal groot en sterk genoeg waren, konden ze naar een groter verblijf. Hier konden ze hun poten strekken en daar waren ze heel blij mee. Als snel wisten ze dat ze om 9 uur, 13 uur en 17 uur eten kregen en werden ze op die momenten heel enthousiast. Dit is nu nog steeds zo. Ze wegen inmiddels bijna 3 kg en wij denken dat ze nog niet zijn uitgegroeid, maar niet heel veel groter worden.  

Alle drie zijn ze erg gericht op mensen. Ze komen graag voor knuffels, spelletjes en eten. Dekens, kussens, kartonnen dozen overleven het niet lang en zullen snel kapot zijn. Ze beseffen niet altijd dat er in een broek een been zit en knabbelen dus soms iets te hard. Maar als ze duidelijke grenzen krijgen, weten ze dat het niet fijn is voor ons. Maar dit moeten ze nog even leren.  

Ze genieten erg van hun bord vol groente en die is dan ook snel op. Ze zijn bij ons veel groente en fruit gewend, dus het opbouwen hiervan is niet nodig. 

Update 20-04-22: Pua is geplaatst en gaat een mooi konijnenleven tegemoet met een grote vriendelijke reus! Ze viel een beetje buiten de groep, dus dit was een mooie oplossing. Heihei & The Rock zijn nog steeds op zoek naar een mooie plek en lieve baasjes.